Ulkomaalaus

PELTIKATON MAALAUS

Peltikatto on pitkäikäinen, mutta sekin vaatii suojaamista. Lähistöllä olevat puut, sekä ilmansaasteet rasittavat ja syövyttävät kattoa. Sinkkikerros antaa suojaa teräkselle, mutta ajan mittaan ruoste syövyttää maalikerroksen alla olevaa sinkkikerrosta. Siksi onkin tärkeä muistaa myös peltikaton säännöllinen huoltomaalaus. Erikois alaamme on muovipinnoitetun peltikaton maalaus sekä pintavaurioiden korjaus.
Peltikaton maalaus hinta 2019 alkaen 9,5€ / m2 + alv 24%.

 

OMAKOTITALON MAALAUS

Oikein ja laadukkaasti tehty talon ulkomaalaus tekee talostasi siistinnäköisen ja auttaa säilyttämään värin pidempään. Ennen maalausta on pinta kuitenkin puhdistettava huolella. Lian, pölyn ym. puhdistus antaa perustan maalaukselle ja näin maalipinta pysyy pidempään kunnossa. Maalattava pinta puhdistetaan yleensä helposti harjaamalla ja huuhtelulla tai pesemällä se käyttäen siihen sopivaa pesuainetta. Jos edellinen maalipinta on säilynyt hyvin, saattaakin riittää pelkkä pesu sopivalla pesuaineella. Talon maalipinnan kesto on n. kymmenen vuotta. Kannattaa muistaa, että maalin rapistuminen altistaa puun homeelle, koska se päästää sisäänsä likaa ja kosteutta ja siten synnyttää taloosi lahovauroita.

HIRSITALON MAALAUS

Maalaamisen sijaan hirsimökki kannattaa suojata kuullottella tai peittosuojalla. Koska hirressä on suurempi kosteusvaihtelu, on suojakäsittelyaineen oltava ohuempaa ja hengittävämpää. Kuullotteen sisältämät väripigmentit antavat suojan auringon UV-säteilyä vastaan ja estävät puupinnan harmaantumisen. Tästä syystä kuullotetta ei suositella käytettäväksi värittömänä.

TÄMÄN VUOKSI PUUPINNAT PITÄÄ PINTAKÄSITELLÄ:

Kosteus turvottaa puuta ja kuivuessaan puu kutistuu voimakkaasti. Kosteusliikkeet aiheuttavat puun halkeilua. Pintakäsittelyllä hidastetaan kosteusliikkeitä. Sinistäjä-, home- ja lahottajasienet kasvavat esteettömästi käsittelemättömässä puussa. Auringonvalo hajottaa puun pintakerrosta, joka harmaantuu ja nukkaantuu.