Tiilikaton pinnoitus ja huoltomaalaus

Tiilikaton pinnoitus Tampere ja Pirkanmaa

Tiili on katemateriaalina pitkäikäinen, mutta myös tiili altistuu sään- ja ilmaston rasituksille. Rasittuessaan tiilen pinta alkaa likaantua ja väri haalistua. Valitse oikea tiilikattomaali, niin pinta pysyy pidempään kunnossa. Myös vanhan värin vaihto onnistuu helposti.

Tiilikaton pinnoitus, remonttia halvempi ratkaisu

Tiilikaton pinnoituksella säästät kustannuksissa ja siirrät samalla kallistakin kattoremonttia jopa vuosilla. Käsittelemättömän tiilen pinta imee itseensä vettä ja ilmansaasteita, tämä saa aikaan sen, että katon pinta huokoistuu, rapautuu, kuluu nopeasti ja on alttiina sammaleelle ja jäkälälle. Myös nopeat lämpötilanvaihtelut plussasta miinukselle aiheuttavat pakkasrapautumista. Pahimmillaan pakkanen vaurioittaa kattoa niin, että kosteus pääsee sisälle rakenteisiin ja tämä voi aiheuttaa vakavan homeongelman.

Täydellinen kattoremontti on toki ratkaisu näihin ongelmiin, mutta tiilikattomaalilla siirrät remontin tarvetta vuosiksi. Oikein huollettu katto nostaa talosi arvoa ja siirtää kallista kattoremonttia vuosikausiksi eteenpäin.

Kattopinnoitteina käytämme ProPERLA kirkasta pinnoitetta, joka sopii uusille ja värinsä säilyttäneille tiilikatoille. Alle vuoden ikäinen tiilikatto ei vaadi puhdistusta, pelkkä pinnoitteen levitys riittää. Pinnoittamalla katon uutena säästät rahaa, koska käsittelyn jälkeen tiilen pinta hylkii vettä ja tiili ei pääse haurastumaan ja rapautumaan. Tuotteelle tulee kirjallinen 10 vuoden takuu.

Mikäli tiilikattosi on jo aikaa ja elämää nähnyt, on siihen sopivin pinnoite RENOTEC. Pinnoite on värillinen, se hylkii vettä ja likaa.
Varastoväreinä ovat musta, antrasiitti, tumman ruskea, tiilen punainen ja punaruskea. Pinnoite soveltuu betoni- ja savitiili pinnoille.

Ardocool Cool roof on heijastava ja viilentävä pinnoite tiilikatoille. Pinnoitteen SRI-arvo on 65, aurinkoheijastavuusindeksi (SRI) mitataan asteikolla 100–0, saatava vain ja antarasiitin värisenä (oheisen kuvan värinen). Ilmaston lämpenemisen myötä varsinkin kaupunkien keskusta-alueet muodostuvat lämpösaarekkeiksi.