Katon pesu

Katteen elinikä ei ole ikuinen, mutta katteen oikeaoppisella huollolla katteen elinikää voidaan pidentää jopa vuosikymmenillä. Lika rapauttaa katetta ja siten nopeuttaa katon rikkoutumista. Pelti/teräsohutlevykattokin alkaa sammaloitua ajan mittaan ellei sitä pestä säännöllisesti, siihen sopivilla pesuaineilla.

Jo kymmenen vuotta vanhalle katolle alkaa kertyä sammalta, jota on vaikea kotikonstein saada irti, etenkin jos lähistöllä on puukasvustoa. Katon peseminen itse silti kannattaa ja säästää kattoa, mutta isommat pesut on syytä jättää ammattilaisille. Jos katto on jyrkkä ja/ tai siinä on kattoikkunoita ja käännöksiä, on kotikonstein vaikea ja jopa vaarallinen päästä kaikkiin paikkoihin. Me teemme sen turvallisesti ja ammattitaitoisesti puolestasi. Työ tehdään niin, että pesuaine levitetään katolle ruiskuttamalla ja annetaan vaikuttaa ohjeiden ja tehtaan tuotekortin mukaan. Tämän jälkeen katto pestään kovalla paineella ja reilulla vesimäärällä, jotta katto ei vahingoittuisi.

Katonpuhdistuksen yhteydessä puhdistamme myös kourut ja syöksyt. Joskus vasta peltikaton kunnollisen pesemisen jälkeen nähdään, riittääkö pelkkä pesu vai vaatiiko katto maalausta.