Terho Info

Get Adobe Flash player

KOTITALOUSVÄHENNYS

KOTITALOUSVÄHENNYS LYHYESTI:

Kotitalousvähennyksen voi saada asunnon kunnossapito- ja perusparannustyöstä, joka vähennetään suoraan verosta. Vähennyksen määrä on 2400 euroa henkilöä kohden vuonna 2017. Kotitalousvähennykseen oikeuttavaa työtä on mm. kunnossapito- ja perusparannustyöt. Kuten keittiön, kylpyhuoneen tai muiden huoneiden remontointi vero kotitalousvahennyssekä, rakennusten maalaaminen, 
sauna- ja kellaritilojen remontointi, putki- ja sähkötyöt sekä
 lämmitysjärjestelmien uusiminen, parantaminen ja korjaaminen.

Kotitalousvähennyksen voi saada esim. huoneiston remontoinnin kustannusten työn osuudesta.

Vähennys on 50 % työn osuudesta, joten yksi henkilö saa täyden vähennyksen, kun yritykselle maksettu työn määrä on 4999,50 € (maksimivähennyksen eli 2 400 euron vähennyksen saat, jos ostat yritykseltä palveluja, jossa  työn osuus on yhteensä noin 4 999,50 euroa (4 999,50 x 50 %) - 100) = 2 399,75).

PUOLISOIDEN MAKSIMIVÄHENNYS YHTEENSÄ 4800€

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada yhteensä 4 800 euron vähennyksen. Puolisoille vähennys myönnetään siten kuin he ovat sitä verotuksessa pyytäneet.

Molemmilta puolisoilta vähennetään omavastuu. Jos 2 400 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen.

Yrityksen täytyy kuulua ennakkoperintärekisteriin, jotta henkilö voi saada vähennyksen. Erityisen tärkeää on muistaa tarkastaa, että työntekijä kuuluu kyseiseen rekisteriin.

Rekisteröinnin voimassaolon voi tarkastaa esim. ytj.fi.

LINKKEJÄ

Etera kotitalousvähennyslaskuri.

Lisätietoa kotitalousvähennyksestä vero.fi sivuilta.

Lomake kotitalousvähennyksen hakemista varten.

Veronmaksajat kotitalousvähennyksen tekeminen.

TERHO INFON YHTEISTYÖKUMPPANI ULKO-, JA SISÄMAALAUS TÖISSÄ SEKÄ HUONEISTOREMONTOINNISSA

DOBELLA OY JA SUOMEN E-TUNNUS OY

Sivuston toteutus Kirja-aapeli